NHL:n pohjamutiin kuuluva Los Angeles Kings kaatoi Tuukka Raskin ja maalivahdin tähdittämän Boston Bruinsin niskaan neljä saavillista jääkylmää vettä kellistämällä sen jatkoajalla 4-3. Etenkin suomalaisvahtia nöyryytettiin parilla katkeralla tavalla.

Esimerkiksi jutun kuvassa veivaava Adrian Kempe iski nöyryyttävän alivoimamaalin toisen erän alussa, vaikka kiekko oli vielä muutamia sekunteja ennen osumaa livahtaa toisessa päässä Kingsin häkkiin.

Lisäksi viiden ottelun pisteputkessa viilettävä Kings tasoitti pelin sen pelatessa ilman maalivahtia. Viimeisillä minuuteilla syntynyt maali vei kamppailun jatkoajalle, jossa LA oli parempi. Rask ei peitellyt pettymystään.

– Pelasimme hyvin, pelasimme hienosti… Olisimme ansainneet voiton, mutta tässä liigassa se ei aina mene niin, 23 torjuntaa ottanut Rask selitti Bruinsin kotisivuilla.

Laukaukset kirjattiin Bostonille selvin luvuin 40-27 – mutta peliä ei. Los Angeles voitti jatkoajalla.

– Maalivahtina pitää tehdä se yksi torjunta. Tänään sitä ei tullut, Rask huokaisi.

Samoilla linjoilla suomalaisvahdin kanssa oli Bostonin vastuuvalmentaja Bruce Cassidy. Viime kesän Stanley Cupin loppuottelija Bruins on vajonnut yllättävän oloiseen matalalentoon, kun se on voittanut seitsemästä edellisestä kamppailustaan vain yhden. Voisi kuvitella, että esimerkiksi joulutauko tulee pian hyvään paikkaan.

– Luultavasti pelasimme riittävän hyvin voittaaksemme. Pelaamisessa ja prosessissa oli parempia asioita kuin esimerkiksi kaksi viikkoa sitten, luotsi sadatteli, ja jatkoi:

– En ole kovin onnellinen, kun saimme vain yhden pisteen tästä pelistä. Jonain iltoina voisikin olla tyytyväinen. Näitä pelejä on 82 kappaletta.

Rask ja kumppanit ovat viime aikojen kurjasta vireestä huolimatta itäisessä konferenssissa kakkosena. Joukkue on antautunut 90 kertaa, joka on pienimpiä päästettyjen maalien määriä idässä. Toisaalta esimerkiksi viidessä edellisessä kamppailussa Bruins-reppu on pölissyt 17 kertaa, joka on tässä kuntopuntarissa isoimpia määriä.

– En usko, että olisimme jotenkin luopuneet puolustuspelaamisesta, Cassidy kuittasi.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Vihdoin! NHL-joukkue viestitti Antti Suomelasta huippu-uutisia

Sebastian Aho jätti Patrik Laineen syömään pölyä – suomalaisten kohtaamisesta tuli maali-iloittelu

Sebastian Ahokin ihmeissään – Teuvo Teräväiseltä taas täysin järjetön syöttö suomalaistykin maaliin NHL:ssä