Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen sisällä tapahtuu.

Keskiviikkona monet ihmiset hieraisivat silmiään, kun Ässien pelaavasta kokoonpanosta löytyi Otto Kivenmäen nimi. Nuoren hyökkääjän piti olla mukana Nuorten Leijonien MM-leirillä, mutta hänet oli lähetetty nopeasti kotiin, eikä Jääkiekkoliitto ole tiedottanut asiasta toistaiseksi mitään.

Satakunnan Kansan mukaan Kivenmäen kotiin lähettämisen taustalla on osasyynä hyökkääjän asenne, joka ei ole miellyttänyt päävalmentaja Raimo Helmistä.

Ongelmat alkoivat jo tammikuussa, kun Kivenmäki jättäytyi maajoukkueturnauksesta pois lepotarpeen vuoksi. Hyökkääjä lähetti tiedon liittoon sähköpostitse, vaikka poissaolot olisi pitänyt ilmoittaa henkilökohtaisesti Helmiselle. Tämän jälkeen päävalmentaja yritti soittamalla saada Ässien hyökkääjän mukaan, mutta ilman tulosta.

MM-leirin tapahtumista Kivenmäki oli puolestaan melko vaitonainen.

– En oikein tiedä mitä uskallan sanoa. Sieltä varmaan tiedotetaan lopullinen joukkue jossain vaiheessa. Itse en ole siinä mukana, Kivenmäki sanoi Satakunnan Kansalle.

Lehden mukaan myös HIFK-hyökkääjä Anton Lundellin tilanteessa on tapahtunut yllättävä käänne. Huippulupaus on alkanut toipumaan arvioitua nopeammin, joten on sittenkin mahdollista, että nuorukainen nähdään nuorten MM-kisoissa. Aiemmin Helminen kertoi medialle, että tämä on hyvin epätodennäköistä.