Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue nappasi sunnuntaina komean 7-1-murskavoiton Kazakstanista.

Nuoret Leijonat aloitti ottelun vaisusti, mutta siitäkin huolimatta se aloitti maalinteon, kun Patrik Puistola onnistui ylivoimalla. Johto-osuman jälkeen Kazakstan nousi 1-1:een, mutta Kristian Tanus kuittasi Nuoret Leijonat pian toistamiseen johtoon.

Toisessa erässä Suomi meni jo omia menojaan, kun ensiksi Matias Maccelli tykitti kiekon Kazakstan-maalin yläkulmaan ja myöhemmin Aatu Räty vei joukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Nuoret Leijonat kaunistelivat vielä loppulukemia, kun Puistola osui toistamiseen ja Mikko Kokkonen sekä Kim Nousiainen osuivat kertaalleen.

Suomen tehokkain pelaaja oli 2+1 tehot viimeistellyt Puistola, joka nousi samalla myös koko turnauksen pistepörssin kärkeen. Tappara-hyökkääjä on summannut kolmessa ottelussa tehopisteet 4+3=7.

Voiton myötä Suomella on kasassa jo seitsemän pistettä. Kazakstanilla on puolestaan nolla pistettä. Nuorten Leijonien pelit jatkuvat varmuudella puolivälierissä.

Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkossa vielä Sveitsin. Ottelu pelataan 31. joulukuuta klo 20.00 alkaen.

Halutessasi voit tutustua nuorten MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan, uutisiin ja muuhun kiinnostavaan sisältöön täältä.