Teemu Hartikainen on noussut reilun kuuden kauden aikana Ufa Salavat Julajevin historian kovimpien ulkomaalaisvahvistusten joukkoon.

29-vuotias leijonatykki pelaa myös nyt kohtuullisen vahvaa kautta. Hartikainen on nakuttanut 40 peliin tehot 15+11=26. Vaikka lukemat eivät ole viime kausien tasolla, on hyökkääjä ollut myös tällä kaudella ryhmänsä kantavia voimia.

Hartikaisen nykyinen diili umpeutuu keväällä. Venäläinen BUSINESS Online kertoo kuitenkin jo suomalaisen uudesta sopimuksesta – median tietojen mukaan hyökkääjä on solminut uuden kahden vuoden diilin KHL-seuran kanssa.

Mikäli lähteen tiedot pitävät paikkansa, tuo sopimus Hartikaiselle 90 miljoonan ruplan vuositulot eli noin 1,33 miljoonaa euroa kaudessa. Diilissä on myös saumat lähes 300 000 euron bonuksiin.

Sopimus on taloudellisesti merkittävä: Ufan muista ulkomaalaisista maalivahti Juha Metsola ja Philip Larsen tienaavat molemmat venäläismedian mukaan 80 miljoonaa ruplaa (1,18 miljoonaa euroa). Sakari Mannisen tulot ovat puolestaan 60 miljoonaa ruplaa eli noin 880 000 euroa kaudessa.

Liian kallis seuralle?

Samalla BUSINESS Online esittää kovan väitteen: Hartikaisesta on tulossa jo liian kallis mies Ufalle. Syynä tähän on KHL:n uusi palkkakatto, jonka myötä seurojen budjetti saa olla tulevaisuudessa vain 900 miljoonaa ruplaa (noin 13 miljoonaa euroa).

Tämän myötä Hartikainen vie jo 10 prosenttia koko joukkueen palkkioista. Se tuo haasteita tulevan joukkueen rakentamiseen.

– Hartikainen on seuralegenda. Hän on kuitenkin tällä sopimuksella ylipalkattu, venäläismedia lataa.

Salavat Julajevin ensi kauden yksi isoimmista huolista on joukkueen ykköstähti Linus Omarkin menettäminen. Ruotsalainen tienaa tällä hetkellä 120 miljoonaa rupaa eli noin 1,7 miljoonaa euroa. Omark on kertonut jo aiemmin haluavansa suuntaa ensi kaudeksi Eurooppaan.

Sen myötä Salvat Julajevin seurapomoilla riittää mietittävää tulevaksi kaudeksi. KHL-seura ei ole vielä itse vahvistanut Hartikaisen uutta jatkosopimusta.

LUE MYÖS: Kiinnostusta jo NHL:stä! 17-vuotias suomalaislupaus hyppää USA:han – ”Taivas vain rajana”

LUE MYÖS: Nyt meni vihkoon? Olli Jokisen saama ”kunnianosoitus” Floridassa ihmetyttää – vaimo raivoissaan: ”Tämä on häpeällistä”

LUE MYÖS: Mykistävä alku! HIFK-tähtihankinta takoo hetki kovaa jälkeä – valmennukselta yllättäviä kommentteja: ”Enemmän sielua peliin”