Väkevää kautta pelaava Jokerit koki KHL:ssä tiistaina kunnon nöyryytyksen, kun kazakstanilaisvieras Barys Nur-Sultan hiljensi helsinkiläiset luvuin 5-1.

Jokerit oli kokenut kuluvalla sesongilla kerran aiemmin neljän ja kerran jopa viiden maalin tappion. Ne tulivat syyskuussa.

Kazakstanilaisten yllätysvoitto sai Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäen hermostumaan täysin. Hän manasi vähän kaikkea seuran kotisivuilla.

– Barys antoi meille oppitunnin, kuinka jääkiekkoa pelataan. Heti ensimmäisestä minuutista lähtien oli homman juoni selvä. Valmistautuminen meni jotenkin pers**lleen, enkä tiedä, mistä se johtui, päävalmentaja sanoi esittäen samalla pahoittelunsa kotiyleisölle.

Jokerit suli etenkin päätöserässä nolosti häviten sen 0-3.

– Pelattiin kauden ylivoimaisesti vaisuin kotipeli.

Neljän kotipelin viikkoa viettävä Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa neljäntenä tappiosta huolimatta. Myös lähimmät kilpailijat, eli Pietarin SKA sekä moskovalaiset Dynamo ja Spartak kokivat tappiot tiistaina.

– Harmittaa, että 9 000 katsojan edessä esiinnyimme tuolla tavalla. Siinä voi ihan jokainen, valmentaja mukaan lukien, mennä peilin eteen. Asia ei korjaantunut koko illan aikana. Erittäin paljon jäi parannettavaa torstaille.