Tapparan ja Ilveksen välinen taisto näkyy ja kuuluu myös KHL-seura Jokereiden arjessa.

Joukkueen luottonimiä oleva Marko Anttila paljastaa, ettei seuran kaikki voittobiisit uppoa entiselle Ilves-pelaajalle. Erityisesti Live is life -klassikkokappale herättää yhä närää – jopa voitetun ottelun jälkeen.

Kappale tunnetaan Tapparan maalilauluna. Ei ole siis ihme, että biisin taustalla on joukkueen Tappara-taustainen Henrik Haapala, joka omistaa kappaleen ilmeisesti juuri Anttilalle.

– Aika vähän hän tietää mistään mitään. Olen kovasti yrittänyt olla vastaan. Saas nähdä – musakamat joutuu kohta heittämään pihalle. Noh, ehkä niin radikaalia juttua ei tarvitse tehdä. Anttila virnuilee seuran haastattelussa.

34-vuotias Anttila kaipailee myös muuten soittolistoille enemmän laatumusiikkia. Omat valinnat ovat jääneet turha usein soittolistojen ulkopuolelle.

– Kyllä siellä välillä yksi biisi soi, mutta sekin vain silloin tällöin. Odottaisin huonekaveri Jesseltä (Joensuu) enemmän musatoiveideni soittoa. Mutta näin ei ole päässyt käymään, leijonakonkari virnistää.

Jokereissa riittää muuten aihetta hymyyn. Joukkueen peli kulkee tällä hetkellä loistavasti – se näkyy myös tuloksissa. Helsinkiläiset ovat läntisessä konferenssissa kolmantena TsKSA Moskovan ja SKA Pietarin takana.

Samalla Jokerit varmisti jo hyvissä ajoin pudotuspelipaikkansa. Anttilalla on selkeä resepti taskussa parin huilipäivän varalle.

– Käyn avannossa ja vietän aikaa perheen kanssa. Siinä se, Anttila kiteyttää.