Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat lauantaiyönä iskussa, vaikka suomalaisten edustama joukkue taipui Vegas Golden Knightsille tiukkojen vaiheiden jälkeen numeroin 3-4.

Kummatkin pelaajat nakuttivat tehot 1+1=2 Teräväisen noustua ottelun kakkostähdeksi. Hänen tehotilastonsa painui asteen ja Ahon peräti kaksi pakkaselle.

Suomalaisista Teräväinen osui ensiksi iskettyään ottelun puolessa välissä 1-2-kavennuksen. Aho puolestaan tasoitti ottelun 3-3:een ohjurilla päätöserän lopussa. Tilanne oli sekava, kun kukaan ei tuntunut olevan aluksi täysin varma siitä, oliko pikkumusta pömpelissä vai ei.

Vegas maalasi vielä tuon jälkeen. Katkeran varsinaisen peliajan tappion myötä Canes on hävinnyt nyt kuudesta edellisestä ottelustaan neljä. Reilut viikko sitten edellisen kerran pelannut Carolina hävisi ottelun avauserän 0-2. Se oli yksi ratkaisutekijöistä.

– Kaikkien on varmistettava, että olemme valmiita pelaamaan. Alla oli pitkä tauko, mutta se oli kyllä sama molemmilla joukkueilla, Teräväinen sanoi seuran kotisivuilla.

– Teimme tästä pelin, mutta toisaalta sillä ei ole todellakaan väliä, että häviämmekö neljällä vai yhdellä maalilla. Tappio kun tappio.

Teräväinen on Canesin tehokkain saldolla 11+39=50 (+17) ja Aho kolmanneksi tehokkain lukemin 25+19=44 (+9).

– Kauheaa, kauheaa. Ei ole hyväksyttävää tulla peliin tuolla tavalla. Kaveri oli hyvä ja se pelasi kuten heidän piti. Saimme sitä, mitä tilasimme, päävalmentaja Rod Brind’Amour pauhasi.

– He aloittivat paremmin, suomalaistykki komppasi viitaten alkuun.