Montreal Canadiensin Joel Armia rikkoi New Jersey Devilsiä vastaan iskemällään osumalla yhden NHL-kauden maaliennätyksensä.

26-vuotias porilaislähtöinen laituri on nyt kasannut kuluvalla kaudella pelaamissaan 42 ottelussa tehot 14+12=26 ja piste-ennätyskin on enää kolmen pinnan päässä.

Armiasta on viimeistään kuluvalla kaudella tullut Canadiensin päävalmentajan Claude Julienin luottopelaaja ja Devils-ottelun jälkeen kehuja jälleen piisasi.

– Tänä iltana hän oli ehkä paras pelaaja, kun huomioon otetaan molemmat joukkueet. Hän on vahva kiekon kanssa, hyvä käsittelemään kiekkoa ja ennakoi hyvin peliä. Hänellä on hyvä laukaus. Kun hän pääsee maalin eteen, tiedämme että hänellä on mahdollisuus tehdä maali, Julien ylisti joukkueen nettisivulla.

Armia yrittää kaikin voimin auttaa joukkuettaan kevään pudotuspeleihin, mutta urakka näyttää tällä hetkellä haastavalta.

Canadiens on NHL:n itäisen konferenssin viimeisellä villi kortti-paikalla olevaa Philadelphia Flyersia jo kahdeksan pistettä jäljessä. Kaiken lisäksi montrealilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua Flyersia enemmän.

Mikäli jatkopeleihin pääsy ei onnistu, voisi Armia olla erittäin mielenkiintoinen vahvistus Leijonien MM-joukkueeseen.

Hyökkääjän debyytti aikuisten maajoukkueessa on vielä tekemättä.