Venäjän maajoukkuetähti Ilja Kovaltshuk palasi viime kaudeksi takaisin NHL:ään usean KHL-vuoden jälkeen. Paluu oli iso pettymys, ja Los Angeles Kings päätyi ostamaan Kovaltshukin sopimuksen ulos.

Venäläishyökkääjä siirtyi Montreal Canadiensiin ja on nyt noussut odotetulle tasolle. Hän on iskenyt 14 ottelussa tehot 5+6=11. Montreal ei kuitenkaan ole pääsemässä pudotuspeleihin, joten seura harkitsee Kovaltshukin kauppaamista.

Sportsnetin toimittaja Eric Engels paljastaa nyt seurat, jotka ovat Kovaltshukin palvelusten perässä. Kovimmin venäläishyökkääjää jahtaa Boston Bruins.

– Bruins aikoo varustautua toiselle peräkkäiselle Stanley Cup finaaliesiintymiselle. Kovaltshuk on pelaaja, jota he katselevat tarkkaan, Engels kirjoittaa.

Pudotuspelipaikoista taistelevat Calgary Flames ja Edmonton Oilers ovat niin ikään Kovaltshukin perässä. Halpa sopimus on houkutus etenkin Edmontonille, jolla ei ole mahdollisuuksia kalliimpien siirtonappuloiden hankkimiseen.

Kovaltshuk on voittanut urallaan kaksi maailmanmestaruutta, olympia-kullan ja kaksi KHL-mestaruutta. Stanley Cup -mestaruus häneltä vielä puuttuu.