Colorado Avalanchen ykkösketju oli viime kaudella yksi NHL:n tuhoisimmista koostumuksista. Tällä kaudella loukkaantumiset ovat jarruttaneet seuran ykkösnyrkkiä, eikä Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin ketjun kolmas linkki Gabriel Landeskog ole muutenkaan ollut parhaimmillaan.

Nyt NHL-toimittaja Jean-Charles Lavoie on spekuloinut, että Montreal Canadiens aikoo pistää joukkuettaan uusiksi kesän aikana. Yksi lähtijöistä saattaa olla Jonathan Drouin, ja Coloradon on spekuloitu olevan kiinnostunut nuorukaisesta.

Nathan MacKinnon muodosti junioreissa suorastaan satumaisen tutkaparin Drouinin kanssa, ja kemiat voisivat toimia myös NHL:ssä. Kun toiselle laidalla viilettäisi MacKinnonin nykyinen tutkapari Mikko Rantanen, voisi kemiat olla triolla kohdillaan.

Drouinin NHL-ura on tähän mennessä ollut kuoppainen. Drouin varattiin vuoden 2013 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Parhaalla kaudellaan hän on iskenyt NHL:ssä 53 tehopistettä, mutta tällä kaudella hän on kerännyt 27 ottelussa vain tehot 7+8=15.