Suomalaishyökkääjä Pekka Jormakan edustama venäläisjoukkue Vitjaz lähti KHL:stä laulukuoroon jo pudotuspelien avauskierroksella, kun SKA Pietari marssi jatkoon tylyin voitoin 4-0.

Kausi päättyi lauantaina ja jo maanantaina Jormakka oli Viasatin studiossa kommentoimassa melkoisen erikoista kevättä.

– Peli loppui, koutsi kätteli ja sanoi, että ”kiitos kaudesta”. Venäläiset pelaajat lähtivät omille teilleen ja me ihmeteltiin, että ”mitäs tässä nyt tapahtuu”.

– Siinä jäätiin ulkkareitten kanssa ja päätettiin, että käydään syömässä ja sitten ruvetaan kattomaan lentoja kotiin, Jormakka kertoi.

Pudotuspeleissä surkea Vitjaz romahti totaalisesti. Esimerkiksi avausosan se hävisi 1-6 ja kolmannen kotonaan vieläkin tylymmin 0-6.

Jormakka paljasti, että hänen mukaansa moni venäläispelaaja vaikutti tyytyväiseltä siihen, että Vitjaz pääsi ylipäätään pudotuspeleihin.

– Se mentaliteetti, että ”ei me voida voittaa” ärsytti muakin, että miten tää voi olla tällee. Sen näkee tuloksistakin. Jonkun maalin hinta pitäisi olla playoffeissa erittäin suuri. SKA pääsi aika helpolla, sanoi Jormakka, jolle Vitjazissa tuli ikävä voittamisen kulttuuria.

Neljännen tappion joukkue koki vasta jatkoerässä luvuin 3-4.

– Viimesessä pelissä pystyttii pesee kasvoja ja saatiin kunnon peli.

Toisaalta pelaaminen oli puuhastelun oloista.

– Karulta se näytti, että miten on näin aneemista touhua ja pelataan pleijareita. Ei tapahdu mitään pleijareissa.

MM-hopeamitalisti ja Suomen mestari pelasi pudotuspeleissä vain kahdessa ottelussa tehoin 0+1=1 (0). Syy kahden pelin väliin jäämiselle oli ehkä jonkin verran yllättävän kuuloinen.

– Ruokamyrkytys!

– En tiedä, kuka Pietarissa myrkytti mun ruuan. Koutsin kaa käytii aika pitkä palaveri ja se kävi aika kuumana. Sanoi, etten voi tilata huonepalvelusta ruokaa, koska ei tiedetä, jos vaikka joku sylkee sinne.

– Olin, että jaa.

SKA Pietarin pelaaja Miro Aaltonen ei syypää ruokamyrkytykseen kuulemma ollut.