Jesse Puljujärven kunnianpalautuskausi Liigassa sujui tehojen valossa komeasti. 21-vuotias ”Pulju” voitti Liigan kärkiseura Kärppien sisäisen pistepörssin nakuttamalla 56 peliin tehot 24+29=53.

Kanadalaisen mediajätti Sportsnetin toimittaja Mark Spector ei silti näe Puljujärven kauden nostaneen miehen arvoa NHL-seurojen keskuudessa. Miehen NHL-oikeudet ovat yhä Edmonton Oilersilla.

– Kun otetaan Liigan taso huomioon, pelit siellä eivät edistä Puljujärven markkina-arvoa, Spector tylyttää.

– Puljujärven päätyminen Oilersiin ei ole GM Ken Hollandin syy, mutta hänen ongelmansa se kylläkin on. Kun NHL palaa tauolta, Oilersin on taas käytävä Puljujärvi-dilemman kimppuun, toimittaja lisää.

Oilersin neuvonantajana nykyään toimiva Ken Hitchcock näki tv:n välityksellä osan Puljujärven Liiga-peleistä. Pitkäaikainen NHL-päävalmentaja ei kuitenkaan antanut liiaksi arvoa suojattinsa esityksille Suomessa.

– Häntä on vaikea arvioida, koska jäällä oli niin paljon tilaa ja hän on (taidollisesti) niin paljon edellä useita muita pelaajia siellä, Hitchcock arvioi.

– Jotkut kaverit tulevat NHL:ään mukanaan kaikki maailman taitotaso, mutta he eivät pysty sopeutumaan liigaan ennen kuin heihin luotetaan. He seilaavat kakkos- ja nelosketjujen sekä katsomon väliä. Näin Puljujärven jo 20-vuotiaana kolmosketjun pelaajana. Pystyin luottamaan häneen. Tuleeko hänestä pelaaja, jonka voi laittaa ylivoimalle tai kahden kärkiketjun rooliin? En osaa sanoa, Hitchcock pyörittelee.

Puljujärven ensi kauden osoite ei ole toistaiseksi selvillä.