Koronaviruspandemia keskeytti NHL-kauden 12.maaliskuuta.

Leijonien maailmanmestari Jani Hakanpään kannalta keskeytys tuli ikävällä hetkellä, sillä 28-vuotias pakkijärkäle oli juuri nostettu Anaheim Ducksin kokoonpanoon.

Hakanpää solmi Ducksin kanssa viime kesänä vuoden mittaisen sopimuksen, mutta arki Pohjois-Amerikassa sujui maaliskuun alkuun asti AHL-seura San Diego Gullsin riveissä.

47 farmiliigan ottelussa kultaleijona summasi 13 (1+12) tehopistettä ennen kutsua kirkkaisiin valoihin.

Hakanpää ehti pelata Duckseissa viisi ottelua tehoin 1+0.

Tulevaisuus taalaliigassa vaikuttaa lupaavalta, sillä ainakin anaheimilaisjoukkueen runkopuolustajat Hampus Lindholm ja Josh Manson vaikuttuivat suomalaisen esityksistä.

– Hakanpää teki heti vaikutuksen. Kun juttelin hänen kanssaan, hän sanoi, että on helpompaa tulla (AHL:stä) ylös, kun pääsee pelaamaan kunnon minuutteja ja saa siitä itseluottamusta. Tulee tunne, että sinuun todellakin uskotaan, Lindholm kertoo NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan rapakon takana tiistaina järjestetyssä konferenssipuhelussa.

Manson säesti samalla nuotilla.

– NHL:ssä pelataan parempia pelaajia vastaa kuin AHL:ssä. Toisinaan se tekee pelistä helpompaa, jos sitä vain pelaa oikealla tavalla. Hakanpää on hoitanut hommansa hienosti ja näyttänyt olevansa mies paikallaan, Manson totesi ja jatkoi:

– Hakanpää on nyt ihan eri pelaaja kuin kauden alussa. Hän tuntee nyt olonsa mukavammaksi jäällä ja pysyy vauhdissa mukana. Hän on todella luotettava pelaaja ja pystyy kookkaana kaverina pelaamaan myös fyysisesti. Hän on erittäin hyvä lisä joukkueeseemme.