Koronaviruspandemian vuoksi keskeytyneen NHL-kauden myötä taalalligan pelaajat ovat asettuneet omille tahoilleen odottelemaan tilanteen kehittymistä.

Neljä suomalaistaituria, Aleksander Barkov, Miro Heiskanen, Roope Hintz, sekä Mikko Rantanen, vastailivat torstaina kysymyksiin NHL.comin medialle järjestämässä videopuhelussa.

Nelikko pääsi kertomaan oman mielipiteensä muun muassa siihen, ketä suomalaiskiekkoilijaa he pitävät kaikkein viihdyttävimpänä persoonana.

Barkov latasi heti kolme nimeä pöytään.

Ville Nieminen on yksi. Esa Tikkanen ainakin yksi. Tietysti Leo Komarov kuuluu siihen. Noista kolmesta jos sellaisen agitaattorin valitsisi, niin Esa Tikkanen, Florida Panthers-kapteeni totesi.

Dallas Stars-puolustaja Heiskanen oli samoilla linjoilla, mutta otti mukaan myös Liiga-väriä.

– Varmaan Tiki itselläkin aika korkeella siinä. Tietysti Juhi (Juhamatti) Aaltosen kanssa pelasin kauden, aika viihdyttävä persoona ja pelaaja.

Rantasen valinta kohdistui viime kevään maailmanmestariin.

– Täytyy varmaan sanoa Jokereista Veli-Matti Savinainen. Aikamoinen persoona. Tulee kaikenlaista juttua.

Hintzin tarjous oli puolestaan todellinen kulttipelaaja.

– Sanon Siim Liivik. Se on aika viihdyttävä jäällä ja jään ulkopuolella. Tuli puoli kautta pelattua sen kanssa ja istuin kopissa vieressä. Oli aikamoista, Stars-laituri totesi pari viimeistä kautta monikansallisen EBEL-liigan Klagenfurter AC:ssa pelanneesta Liivikistä.