Koronaviruspandemia sekoittaa muun yhteiskunnan tapaan todennäköisesti myös urheilumaailmaa vielä pitkään.

Rauman Lukossa tilanne otetaan vakavasti ja tällä viikolla takaisin töihin palanneet pelaajat harjoittelevat toistaiseksi omatoimisesti.

– Erilaisia ratkaisuja on tehty. Joku on lainannut seuralta välineitä kotiinsa, muutama pelaaja harjoittelee täällä joukkueen kuntosalilla rajoitukset huomioiden ja joku harjoittelee kotimaassaan ohjelman mukaan, Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen toteaa seuran nettisivulla.

Päävalmentaja Pekka Virta ilmaisee tyytyväisyytensä Lukossa löytyneeseen yhteisymmärrykseen tilanteen ottamiseksi vakavasti.

– Minkäänlainen pandemiaan liittyvä vähättely ei liity meidän toimintaamme. Nyt pitää ajatella tulevaisuutta eikä vain tätä tilannetta. Meillä on täysi ymmärrys siitä, että kenenkään terveydellä ei leikitä tässä tilanteessa. On moraalitonta provosoida tätä asiaa väärään suuntaan, Virta painottaa ja jatkaa:

– On luonnollista, että pelaajat haluavat kehittyä ja seuran velvollisuus on mahdollistaa harjoittelu. Meidän tehtävä on auttaa ja kannustaa pelaajia harjoittelemaan omatoimisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Ei ole sen tyyppistä ongelmaa, että pelaajia tarvitsee pakottaa, vaan jokainen harjoittelee itseään varten. Ei valmentajan tai seuran vuoksi.

Yhteisharjoitusten aika on kokeneen luotsin mukaan kaukana tulevaisuudessa.

– Joukkue kokoontuu aikaisintaan heinäkuun lopussa tai elokuun alussa mikäli maailmantilanne sen sallii, Virta kertoo.