Kärppien 18-vuotias maalivahtilupaus Joel Blomqvist kiekkoilee tulevan sesongin oululaisjoukkueen Mestiksessä pelaavassa yhteistyöseura Hermeksessä.

Kevääseen 2023 ulottuvan sopimuksen Kärppien kanssa hiljattain solmineen Blomqvistin laina on sovittu koko kauden mittaiseksi, mutta Kärpillä on mahdollisuus kutsua vahti tarvittaessa takaisin riveihinsä.

Blomqvist kuuluu ikäluokkansa kärkimaalivahteihin Suomessa ja valittiin päättyneellä kaudella nuorten SM-liigan parhaaksi veskariksi, sekä myös All Stars -kentälliseen.

– Kovalla innolla lähden hakemaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia ensimmäisestä aikuisten kaudesta Mestiksessä. Olen kuullut paljon hyvää Hermeksestä ja sarjasta. Luulen että tämä on hyvä haaste ja kehityspaikka uralleni, Blomqvist toteaa Hermeksen nettisivulla julkaistussa tiedotteessa ja jatkaa:

– Tulevaisuuden omat tavoitteeni on päästä pelaamaan Liigassa ja NHL:ssä. Tulevan kauden tavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja kehittyä paljon.

Hermes kertoi samalla myös päättyneellä kaudella ykkösveskariksi nousseen 21-vuotiaan Vilho Heikkisen jatkavan joukkueessa.

Kokkolalaisseuran urheilujohtaja Pasi Tuukkanen on maalivahtitandemiin erittäin tyytyväinen.

-On positiivinen asia, että saatiin jo hyvissä ajoin selville tuleva kaksikko. Maalivahtipeli ja maalivahtivalmennus on aina ollut Kokkolassa kivijalka jonka päälle on rakennettu, Tuukkanen toteaa ja jatkaa:

– Tulevalla kaudella meillä on jälleen laadukas kaksikko kantamassa vastuuta. Vilho teki viime kaudella läpimurron Mestiksessä ja Joel puolestaan on osoittanut Kärpissä tasonsa ja tuleekin nyt Hermekseen hakemaan seuraavaa haastetta urallaan.