Muiden Liiga-joukkueiden tapaan vallitsevan tilanteen vuoksi yhteistoimintaneuvotteluihin joutunut Vaasan Sport kertoo saaneensa prosessin päätökseen.

Joukkueen nettisivulla julkaistun tiedotteen mukaan tarvittaviin säästötoimenpiteisiin osallistuvat niin toimistoväki kuin myös valmentajat ja pelaajatkin.

Osa henkilökunnasta osallistuu talkoisiin jaksotetun lomautuksen kautta ja osa palkanleikkauksilla. Lomautukset ja palkanleikkaukset alkavat 1.5.2020 lähtien ja koskevat siten tulevaa kautta 2020-2021. Päättyneen kauden osalta palkat maksetaan täysimääräisinä.

– Neuvottelut on koko ajan käyty hyvässä ja rakentavassa hengessä. Pelaajien osalta palkanleikkaus oli paras vaihtoehto, kun taas muiden työntekijöiden osalta järkevämpi kokonaisratkaisu oli lomautus, joka toteutetaan joustavasti kevään ja kesän aikana. Olen todella ylpeä henkilökunnastamme, joka on hankalasta tilanteesta huolimatta pitänyt yllä positiivisen asenteen tässä koronaepidemian keskellä, toteaa Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Pelaajien edustajina neuvotteluissa toimivat Erik Riska, Filip Riska ja Jonne Virtanen.

– Tämä oli aivan uusi tilanne sekä pelaajille että minulle henkilökohtaisesti. Me haluamme pelata jääkiekkoa ja ymmärsimme kaikki, että nyt on oltava talkoissa mukana. Tomaksen kanssa neuvottelut vietiin läpi rehellisessä ja avoimessa hengessä, ja molemmat osapuolet halusivat koko ajan löytää kokonaisuuden kannalta hyvän ratkaisun. Joukkue on tyytyväinen, että päästiin maaliin ja nyt saamme keskittyä harjoitteluun ja tulevaan kauteen, vakuuttaa Sportin viime kauden kapteeni Erik Riska.

Tilanne on uusi myös joukkueen valmennukselle, koska joukkueharjoittelua ei ole toistaiseksi mahdollista toteuttaa.

Tiedotteen mukaan Sportin pelaajat harjoittelevat keväällä ja kesällä omatoimisesti valmennuksen etäohjeistuksella.

Vaasalaisten aina sanavalmis päävalmentaja Risto Dufva on kommenteissaan tutun värikäs, eikä näe tilanteessa ongelmaa.

– Tämän Vaasan marssin opettelu oli tarkoitus toteuttaa hieman eri tavalla, mutta nyt kapellimestarit heiluttavat keppiä ruudun kautta. Onneksi ammattiurheilijat tietävät, mitä omatoiminen harjoittelu tarkoittaa, joten kyllä me ylivoimakuviot saamme kuntoon kesän jälkeen, kun päästää jäälle, uskoo Dufva.