Brad Lambert yllätti monet jättämällä HIFK:n siirryttyään seuraan kaudeksi 2019-20. Lahdessa tästä käänteestä ei olla niin yllättyneitä.

Pikkulinnut kertovat, että Lambert ei siirtynyt helsinkiläisseuraan tämän vetovoiman vuoksi vaan ihan muista syistä. Lahdessa Lambert ei ollut tyytyväinen B-junioreiden valmentajaan. Kun kävi selväksi, että sama valmentaja siirtyisi Pelicansin A-nuorten penkin taakse, lähti Lambert mieluummin muualle. Kunhan kausi A-nuorissa olisi taputeltu, voisi huippulupaus palata takaisin Lahteen ja napata kenties paikan Liiga-miehistöstä.

Näin näyttää käyneen. Ei ihme, jos HIFK:lla ja sen faneilla on hieman hyväksikäytetty olo. Seura sai nyt maistaa omaa lääkettään. Vuosikausia maakuntajoukkueet ovat koulineet kasvateistaan tähtiä, ja HIFK on saalistanut heidät riveihinsä heti otollisena hetkenä.

Suomalainen jääkiekko voittaa joka tapauksessa

Vaikka HIFK:ssa Lambertin päätös voi hieman sapettaa, voivat stadilaiset lohduttautua sillä, että Lambertin päätös on voitto suomalaiselle jääkiekolle. HIFK:ssa Lambertille ei olisi ollut tarjolla läheskään samanlaista roolia kuin rosteriltaan kevyellä Pelicansilla.

Pelicans-paidassa Lambert pääsee näyttämään todella kyntensä. Rooli on isompi, tehoja tulee enemmän ja kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus on näin askelta lähempänä.

Vasta vuonna 2022 NHL:ään varattava Lambert on jo näyttänyt kyntensä Liiga-tasolla, eikä ole epäilystäkään, etteikö hän mahtuisi Pelicansin Liiga-miehistöön jo ensi kaudella. Hän esiintyi menneellä kaudella neljässä ottelussa HIFK-paidassa ja keräsi niissä kaksi syöttöpistettä.

Lahdessa riittää varmasti skoutteja ja pohjoisamerikkalaisten medioiden edustajia vuosiksi eteenpäin.

PS. Tässä jutussa esitetty skenaario perustuu huhuihin, eikä Lambertin ole tiedotettu palaavaan Pelicansiin. Voi hyvin olla, että allekirjoittanut joutuu syömään sanansa pikavauhtia.