The Athleticin toimittaja Scott Wheeler arvosteli tiistaina Marko Anttilaa tylyn sanoin.

Toimittaja kertoi katsoneensa Jokereiden otteluita, eikä hänen mielestään MM-kultaleijonien kapteeni osaa edes pelata (lue lisää).

Tyly arvostelu sai nopeasti paljon huomiota Suomessa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan toimittajan näkemys oli surkea.

– Oikein nauratti, että mikäköhän kaveri tällaisia on heittänyt. Ei mennyt ihan nappiin. Vähän tuntuu, että tämä toimittaja ei ymmärrä kovin paljon jääkiekosta. Tai ei ainakaan ole hirveästi Anttilaa nähnyt, Jalonen kuittasi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kaksinkertaisen maailmanmestariluotsin mukaan Anttila onkin nykypäivänä jopa NHL-tason pelaaja, mutta ikä on siirron esteenä. Mikäli Jokereiden hyökkääjä oli vuosia nuorempia, niin tilanne voisi olla toinen.

– Sen mitä olen NHL-pelejä nähnyt, niin mielestäni Anttilalla ei olisi mitään ongelmia mahtua minkä tahansa NHL-joukkueen nelosketjun toiseen laitaan.

– Jos Anttila olisi 25-vuotias ja pelaisi, kuten on pelannut pari viime kautta, niin hänet otettaisiin aivan varmasti NHL:ään. Mutta ne epäilevät siellä, että hän on vähän iäkäs jo, Jalonen kertoi.