Liiga-kausi 2020-2021 pyritään saamaan käyntiin syyskuun puolivälissä, mutta viimeistään lokakuun alussa.

Liiga kertoo tiedotteessaan sarjaohjelmaa on rakennettu viimeaikoina yhdessä liigaseurojen kanssa. Tavoitteena on pelata normaaliin tapaan täysi 60 ottelun runkosarja.

Koronaviruksen vuoksi ottelutapahtumissa tullaan kiinnittämään tarkkuutta erityisesti ihmisten liikkumisiin sekä hygieniaan.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo tiedotteessa.

Liiga ja Liiga-seurat varautuvat kuitenkin poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan tilanteen jatkumiseen kesän yli. Täyden runkosarjan pelaaminen voi tilanteen muuttuessa ennen kauden alkua tai sen aikana vaatia toimenpiteitä sarjakauden tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi. Ääritapauksessa myös playoffs-sarjojen pelaamista lyhyempinä voidaan joutua harkitsemaan.

Lisäksi on mahdollista, että Liiga-areenoilla on kauden aikana käytettävissä vain osa yleisökapasiteetista. Mahdolliset ottelumäärien pienentämiset sekä yleisömäärärajoitukset aiheuttavat suuria haasteita seurojen tulonmuodostukselle. Tästä syystä näitä toimenpiteitä pyritään kaikin keinoin välttämään. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, seurojen on eri tavoin sopeutettava myös kulujaan.

Lähde: Liigan tiedote