18-vuotias TPS-puolustaja Eemil Viro nousi päättyneellä kaudella Liiga-joukkueen vakiokokoonpanon pelaajaksi.

Tänä vuonna lupaava pakki on varattavissa myös NHL:ään, ja NHL Central Scoutingin julkaisemalla varaustilaisuuden rankinglistalla Viro on europpalaisten kenttäpelaajien vertailussa peräti 16. sijalla.

Ikäluokkansa puolustajien listalla edellä on vain neljä nimeä. Viro odottaakin tulevaa NHL-draftia innolla

– Kalenteri on ollut täynnä tapahtumia. NHL-joukkueiden videopalaverit ja scouttien soitot ovat tuoneet uusia kokemuksia. Kaikkineen tämä on ollut hienoa aikaa, Viro kertoo Liigan nettisivulla.

Mahdollista tulevaa NHL-pelaajaa testataan monien eri ammattilaisten voimin.

– Muutaman psykologin kanssa olemme käyneet läpi mentaalipuolen juttuja. Olemme puhuneet esimerkiksi tunnetilojen hallinnasta eri tilanteissa, Viro kertoo ja jatkaa:

– Kauden aikana olen myös saanut tehdä muutamia ongelmanratkaisutehtäviä. On esitetty vaikka tietynlainen kuvasarja, jota on pitänyt täydentää. Jotkut seurat ovat näyttäneet peleistä myös videoita ja pyytäneet analysoimaan niitä.

Koronaviruspandemia on muuttanut tänä vuonna varattavien pelaajien käytäntöjä. NHL-draft järjestetään virtuaalisesti ja monia muitakin asioita on jouduttu miettimään uudelleen.

Viro harmittelee varsinkin testileirien ja live-haastattelujen peruuntumista.

– Tapahtumina nämä ovat kuitenkin sellaisia kerran elämässä –juttuja. Harmillisesti osui nyt omalle kohdalle. Mutta ei auta jäädä liikaa murehtimaan. Kaikki on kuitenkin plussaa, mitä sitten tapahtuukaan, Viro pohtii.