Liigassa viime kaudella parhaimpiin joukkueisiin niin pisteiden kuin luonnollisesti myös pelaamisen perusteella kuulunut Lukko on tehnyt kevään ja kesän aikana kovia kiinnityksiä.

Joukkue on hankkinut muun muassa pakkilupaukset Luka Nymanin ja Noel Pietilän sekä puolustajatähti Vili Saarijärven. Hyökkäyksessä tuoreita vahvistuksia ovat Daniel Audette, Anrei Hakulinen, Julius Mattila sekä Pavol Skalicky.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen lataa Suplan Liiga-podcastissa kovaa tekstiä Lukosta. Hänen mukaansa raumalaisjoukkue on ensi kauden yksi suurimmista suosikeista mestariksi.

– Lukko on rakentanut mestaruusjoukkuetta. Kun siivoaa hyvin, mahdollistaa se paljon asioita.

– Muilla on ollut aika tarkkailuvaihe päällä, Pikkarainen jatkaa viitaten muiden joukkueiden pelaajamarkkinoihin.

Lukko ylsi viime kaudella Liigan runkosarjassa toiseksi pistekeskiarvon perustella. Pinnoja se keräsi kolmanneksi eniten, 118 pistettä. HIFK sen sijaan kuudenneksi 103 pinnan saaliillaan.

– Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että vaihtuvuutta tulee olemaan tosi vähän. Pari palasta on etenkin keskushyökkääjäosastolle, mitkä tullaan aikanaan täyttämään. Mutta meillä jatkuvuus on hyvä asia tässä tilanteessa. Tässä eletään aika hiljaiseloa pelaajamarkkinoiden suhteen.

HIFK:ssä jatkavat muun muassa Jere Sallinen, Ville Leskinen, Mikko Kousa ja Frans Tuohimaa.

– (Teemu) Turunen ja (Otto) Paajanen lähtivät, se on hyvä heille, Pikkarainen sanoo viitaten pelaajien henkilökohtaisiin steppeihin viitaten.

– Meillä on iso joukkue pelaajia, jotka ovat tässä systeemissä olleet. Se mahdollistaa sen, ettei kaikkea tarvitse aloittaa alusta, vaan päästään jatkamaan hyvistä asemista.

Pelaajauutisten aika on myöhemmin.

– Uskon, että kun askelmerkit tulevat siihen, että milloin Liiga pääsee alkamaan, niin sielläkin osastolla rupeaa tapahtumaan.