Kärppien 18-vuotias Joel Blomqvist kuuluu Suomi-kiekon mielenkiintoisimpiin tulevaisuuden maalivahteihin.

Kesän NHL-draftin ennakkolistoilla korkealla oleva Blomqvist torjuu tulevalla kaudella lainalla oululaisjoukkueen Mestiksessä pelaavassa yhteistyöseura Hermeksessä.

Kulunut kausi oli Blomqvistille mieleenpainuva. Hänet valittiin Nuorten SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi ja joulukuussa 2019 hän pääsi debytoimaan myös Liigassa.

Ensimmäinen käsky jäälle tapahtui yllättävällä tavalla. Blomqvist oli paikkaamassa loukkaantumisia varamaalivahtina HIFK:ta vastaan. Ottelun lopussa alkoi tapahtua.

– Huomasin, kuinka tuomari näytti maalivahdillemme Patrik Rybarille komennon suihkuun. Tajusin sitten, että se on nyt minun aikani mennä maaliin. Aloin valmistautua ja yritin olla mahdollisimman rentona. Hankala tilannehan se oli, kun olin istunut niin kauan penkillä. Mutta kaikki kävi niin nopeasti, että en ehtinyt pahemmin jännittää, Blomqvist muistelee Liigan nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Muutamaa viikkoa myöhemmin, tapaninpäivänä, hän sai komennuksen maalille jo avaukseen, kun Kärpät vieraili Jyväskylässä.

– Tapaninpäivän aamuna kuulin, että on minun vuoroni pelata. Yritin valmistautua peliin ihan normaalisti ja pelata omaa peliä. Ottelu päättyi valitettavasti tappioon, mutta meni omalta osaltani ihan hyvin, Blomqvist kertoo.

Kevään omatoimisen harjoittelun ohella Blomqvist on saanut vastailla myös puheluihin Pohjois-Amerikasta, kun varausiässä oleva veskari on kiinnostanut laajalti NHL-seuroja.

– Olen ollut mukana varmaan 15 NHL-seuran haastattelussa, ja kaikki muutkin seurat ovat olleet jollakin tavalla yhteydessä. Puhun äidinkielenäni ruotsia ja ehkä sen vuoksi englantikin sujuu oikein hyvin, hän kertoo ja jatkaa:

– Tilanne on tosi mielenkiintoinen. Olen seurannut NHL:ää pitkään, ja nyt voisin sitten olla yksi niistä, jotka varataan. On kiva nähdä miten sen osalta käy. Agentiltani Jarmo Korkilta olen kuullut, milloin voisin mahdollisesti tulla varatuksi. Mutta en halua ennakoida mitään vaan nähdä, kun se oikeasti tapahtuu.