Bostonissa on alettu jo hieman huolestumaan suomalaispakki Urho Vaakanaisen kehityksestä huippupelaajaksi.

The Athletic -lehden asiantuntijan Fluto Shinzawan mukaan Bruins haluasi nähdä kesän 2017 ensimmäisen kierroksen (18.) valinnaltaan enemmän.

– Tähän mennessä Bruins on jätetty haluamaan lisää. Vaakanainen osaa luistella, hän näkee kaukalon hyvin sekä hän pelaa matalalla sykkeellä yksinkertaista peliä. Bruins ei kuitenkaan ole tyytyväinen hänen jämäkkyyteensä kiekon kanssa, eikä hänen intensiivisyyteensä kaksinkamppailuissa. Vaakanainen saattaa kuitenkin olla kokoonpanossa (mahdollisissa jatkopeleissä), jos Torey Krug ja/tai Zdeno Chara ovat loukkaantuneena, Shinzawa kertoo.

The Athletic -lehden asiantuntijat vertasivat Vaakanaisen potentiaalia NHL:n alempien parien jämäpakkeihin kuten Jordan Oesterleen ja Mario Ferraroon.

Vertailua ei voi pitää kovinkaan suurena kehuna Vaakanaisen kannalta, sillä Ferraro on pelannut NHL:ssä vasta yhden kauden tehden 11 tehopistettä, kun taas 27-vuotias Oesterle on tahkonnut NHL:ssä 209 ottelua tehoin 14+40=54.

Vaakanainen on pelasi tällä kaudella AHL:n puolella 54 ottelua tehopistein 5+9=14. Joensuulainen pääsi myös kokeilemaan NHL:n puolella viiden ottelun ajan.