Kärpissä tällä kaudella nostettu uralleen hakeneen Jesse Puljujärven mahdollinen paluu NHL:ään puhuttaa kiekkomedioissa sekä Pohjois-Amerikan että Euroopan päissä.

22-vuotias Puljujärvi itse pehmensi jo aiemmin lausuntojaan mahdollisen Edmonton Oilersiin paluunsa suhteen kommentoidessaan, ettei paluu seuraan ole sittenkään täysin poissuljettu vaihtoehto. Paluu Edmontoniin ei silti suinkaan ole ainoa vaihtoehto laitahyökkääjän ensi kauden osoitteeksi.

Edmonton Journalin Jim Matheson paljastaa myös KHL:n olevan vaihtoehtojen joukossa.

– Puljujärvi ei ole tehnyt jatkosopimusta Kärppiin, mutta joukkueessa tulee olemaan ruutu kotikaupungin omalle pojalle, koska tahansa hän tekeekään päätöksensä. Ainakin yksi KHL-joukkue on haistellut tilannetta, ja pöydällä on lisäksi mahdollisia vaihtoehtoja Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoista, mikäli pelaaja haluaa jäädä Eurooppaan, Matheson kirjoittaa.

– Jos hän palaa Oilersiin kaudeksi 2020-21, tulee hän pelaamaan 874 000 dollarin yksivuotisella ”qualifying offerilla”, joka on 5% suurempi kuin hänen vanha 832 000 dollarin peruspalkkansa. Oulussa hän tienasi 350 000 dollaria raskaalla verotuksella, Matheson vertailee.

Suomalaishyökkääjä iski päättyneellä kaudella Liigassa pelaamissaan 56 ottelussa tehot 24+29=53.