Jukka Jalosen siirtymisestä valmentamaan NHL:ssä on keskusteltu jo vuosia. Tähän mennessä maailman parhaassa kiekkoliigassa on nähty vain kaksi eurooppalaista valmentajaa: Alpo Suhonen ja Ivan Hlinka.

Nyt Jalosen unelma on kenties askeleen lähempänä. Hän piti luennon NHL:n valmentajayhdistykselle. Muita luennoitsijoita olivat John Cooper, Rod Brind’Amour ja Barry Trotz. He kaikki ovat meritoituneita huippuvalmentajia NHL:stä.

Jalonen avasi luentonsa sisältöä Ylen haastattelussa.

– Avasin meidän tapaa pelata viime kisojen videoklipeillä. Näytin, mitä tietyt periaatteet tarkoittavat pelissä. Lopussa vielä tiivistin, miksi viime vuonna voitimme, Jalonen kommentoi.

– Pelisysteemin pitää tulla automaattisesti, ettei pelaajien tarvitse miettiä, mitä seuraavaksi jäällä tehdään. Puhuin myös arvoista, miten pelaajista saadaan informaatiota lisää.

Esitys sai Jalosen mukaan erinomaisen vastaanoton.

– Vähän niin kuin jättipotti se oli heidän mukaansa. Huippuesityksenä sitä pidettiin, Jalonen kertoo.

Pohjois-Amerikan valloitus olisi poikkeuksellinen saavutus, mutta yhden asian suhteen Jalonen on ehdoton.

– AHL:ään en lähde. En usko, että se auttaa mitään. Ihan riittävän monta vuotta olen takonut huippuja vastaan, Jalonen linjaa.

– Kyllä se NHL pitää olla. Ei minulla ole pakkomiellettä olla päävalmentaja. Jos hyvä tiimi löytyy, voin lähteä apuvalmentajaksi. Verkot ovat tavallaan vesillä, mutta ei se aktiivista onkimista ole. Tykkään erittäin paljon nykyisestä pestistä.