NHL-tähti Mikko Rantasen sopimustilanne herätti viime syksynä kiinnostusta jopa yli lajirajojen.

Suomalainen salibandyseura Nousiaisten Ryhti päätti pistää parasta kehiin viime vuoden elokuussa: 2. divisioonassa (tuolloin 3.divisioonassa) pelaava seura on herätti huomiota sosiaalisessa mediassa tekemällään ihailtavan yksityiskohtaisella offer sheet -tarjouksellaan.

Diili oli omistettu suoraan Colorado Avalanchen suuntaan, jonka kanssa Rantasen sopimusneuvottelut venyivät yllättävän pitkäksi. Ryhti päättikin puuttua peliin – ja iskeä pöytään nimensä mukaisesti ryhdikkään paketin.

– Tarjoamme hänelle täyttä kahdeksan vuoden sopimusta. Hänelle on paikka ykkösketjustamme. Tai oikeastaan kakkosvitjasta, sillä valmentajamme pelaa ykköskentässä, Ryhdin tarjouksessa kerrottiin.

Rantasen palkka Nousiaisissa oli koostunut divariseuroille tutuista eduista.

– Maksamme hänelle yhden mailan (arvo maksimissaan 60 euroa, yhden baseball-lippiksen, kolmen kerran hierontalahjakortin (joukkuekaveri Olli hoitaa sen), rajattoman määrän sukkia sekä yhden lounaan kaudessa BK:hon, jos meillä on rahaa jäljellä kaikkien laskujen kanssa.

Siirrossa Avalanche ei olisi jäänyt tyhjin käsin. Toiseen suuntaan olisi siirtynyt kokemusta.

– Mr. (GM) Joe Sakic, te saatte vanhimman pelaajamme Tommin. Hän on hyvä tyyppi ja hänellä on söpö isukkimaha. Suhteellisen hidas ja huono mailahallinta. Saatte myös Joelin, joka on paras tyyppi keräämään kiekkoja. Hän on nopea, mutta aivojen toiminta on nollissa. Sen lisäksi saatte kassin säbäpalloja. Voitte myydä ne vaikkapa eBayssä.

Ryhdin innokkaaseen sopimustarjoukseen vaikutti todennäköisesti Rantasen tausta. Kiekkotähti on kotoisin itse Nousiaisista.