Pelicans-hyökkääjä Waltteri Merelä teki uransa kannalta tärkeän ratkaisun pari vuotta sitten. Ylöjärveläinen vaihtoi kesällä 2018 Tapparan organisaation Lahteen ja Pelicansin A-nuoriin.

Kausi lahtelaisten A-nuorissa olikin mainio: 32 peliä ja peräti 54 (22+32) tehopistettä.

Päättyneellä kaudella tuli jo reippaammin vastuuta myös Pelicansin Liiga-joukkueessa, kun 48 ottelussa syntyi lupauksia herättävät 18 (7+11) pinnaa.

Peliaikaa tuli varsinkin kevätkaudella, kun sarjan hännille juuttunut Pelicans aloitti talouttaan turvatakseen massiiviset pelaajamyynnit. Kausi päättyi karuun 14.sijaan, mutta Merelä pyrkii silti ajattelemaan vuodesta positiivisesti.

– Kyllähän siinä tapahtui kaikennäköistä. Viime kausi ei tule varmaan ikinä unohtumaan. Siinä sai hyvää oppia kaikesta, mitä tämä ammattiurheilu ja -bisnes on. Eikä sitä voi ajatella pelkästään negatiivisesti. On hyvä tietää, millaista se välillä on, kun menee huonosti. Pidetään tämä muisto mukana matkalla, Merelä toteaa Pelicansin nettisivulla.

Laituri uhkuu tyytyväisyyttä Pelicansin ratkaisuun palkata organsaation kovan luokan taito- ja luisteluvalmentaja. Lahtelaiset napppasivat tehtävään viimeiset neljä vuotta Sveitsin Luganossa vastaavissa tehtävissä työskennelleen Tuomo Kärjen.

– Ollaan tehty hänen kanssaan jo muutaman kerran yhteistyötä ja funtsittu asioita. On katsottu luistelua, teriä ja kaikkea muuta siihen liittyvää. Hän on antanut oheisharjoitteluvinkkejä, joita tässä on jo pidemmän aikaa tehty. Ollaan sovittu, että sitten kun päästään jäälle, hän auttaa minua ja monia muita ylimääräisillä jäillä, Merelä kertoo.

Merelä korostaa, ettei Kärjen merkitys tule näkymään pelkästään Liigan puolella.

– Jos minuakin olisi viisi vuotta sitten opetettu paremmin luistelemaan, niin olisin ollut aika kiitollinen. Kärjen osaamisesta hyötyvät myös kaikki juniorit, mikä on organisaatiolle pitkässä juoksussa tosi tärkeä homma.