Columbus Blue Jacketsin maalivahtitilanne ennen elokuun alussa alkavia NHL:n pudotuspelejä on mielenkiintoinen.

Edellisillä kausilla ohiolaisjoukkueen maalia vartioi pudotuspeleissä poikkeuksetta tähtivahti Sergei Bobrovski, mutta venäläisveskarin siirryttyä viime kesänä vapaana agenttina Florida Panthersiin, kilpailevat aloittavan vahdin paikasta tänä vuonna Joonas Korpisalo ja latvialainen Elvis Merzlikins, joista kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta NHL:n jatkopeleistä.

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ei ole vielä kuitenkaan valmis tekemään päätöstään kumpi hyppää tolppien väliin ottelusarjassa Toronto Maple Leafsia vastaan.

– Emme vielä tiedä, kuka on maalivahtimme, kun pelit alkavat. Molemmat ansaitsevat mahdollisuuden tämän kauden näyttöjen perusteella, Tortorella totesi NHL.comin mukaan harjoitusleirin ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Kauden mittaan molemmat maalivahdit osoittivat pystyvänsä auttamaan joukkuettaan voittamaan.

26-vuotias Korpisalo nappasi kiekot 37 ottelussa torjuntaprosentilla 91,1 päästäen keskimäärin 2,6 maalia ottelua kohden. Nollan suomalainen piti kahdessa ottelussa.

Samanikäisen Merzlikinsin torjuntaprosentti 33 ottelussa oli 92,3 ja hänen taakseen tehtiin keskimäärin 2,35 maalia per peli. Nollapelejä tuli komeasti peräti viisi.

Molempien tähtihetket sattuivat kauden eri aikohin.

Korpisalo loisti varsinkin vuoden 2019 lopussa ja valittiin tammikuun lopun tähdistöotteluun, mutta tapahtuma jäi joulukuun lopulla tulleen polvivamman vuoksi väliin.

Suomalaisvahdilta jäi loukkaantumisen vuoksi 25 runkosarjaottelua väliin ja Merzlikins käytti saamansa tilaisuuden upeasti hyväkseen: kauden nollapelit tulivat tuolloin vain kahdeksan ottelun jakson aikana.

Blue Jackets ja Maple Leafs aloittavat pudotuspelien karsintakierroksen ottelusarjansa 2.elokuuta. Jatkoon vaaditaan kolme otteluvoittoa.