19-vuotias Jukurit-puolustaja Mikko Kokkonen on nuoresta iästään huolimatta pelannut mikkeliläisryhmän väreissä jo peräti 108 Liiga-ottelua.

Nuorukainen on Toronto Maple Leafsin kesän 2019 NHL-draftin kolmannen kierroksen varaus ja kiinnostus myös rapakon takana on hiljalleen nousemassa.

The Athletic-lehti teki Pikkuleijonien kevään 2018 MM-kultamitalista jutun, jossa paljastuu Kokkosen olevan erittäin tarkka tekemisistään myös kaukalon ulkopuolella.

Yhdysvaltalaismedian toimittaja Joshua Kloke kirjoittaa artikkelissaan pakkilupauksen olleen sen verran huolissaan omasta kielitaidostaan, että siirtyi puhelimeen vastattuaan takapihalle puhumaan, etteivät muut kotipuolessa Mikkelissä kuulisi hänen englantiaan.

Toimittajan mukaan Kokkosen puhetta on helppo ymmärtää, mutta haastattelun aikana tämä tahtoo silti varmistaa muutamia sanojaan nykyajan tyyliin Google Kääntäjästä.

Jutusta päätellen myös torontolaistoimittaja vaikuttaa oppineen muutamia sanoja suomeksi, kuten ”monipuolinen”, ”johtava” ja ”esimerkillä”.

Kokkosen suunnitelmiin kuuluu pelata vielä tuleva kausi Liigassa, mutta sen jälkeen suuntana lienee jo jääkiekkomekka Toronto, jossa tuntumaa haettaneen aluksi Maple Leafsin farmiseura Marliesista.