Colorado Avalanche ei myy nahkaansa taalaliigan pudotuspeleissä helpolla. Joukkue tuhosi Dallas Starsin NHL:n playoffien kolmannessa vaiheessa luvuin 6-3 kaventaen ottelusarjan voitot 2-3:een. Colorado ratkoi pelin jo ensimmäisessä erässä vietyään sen murskaavasti 5-0.

Viisi maalia erään on seurahistorian mittapuulla harvinainen temppu, sillä koskaan aiemmin Colorado ei ollut tällaiseen kyennyt pudotuspeleissä. Nyt hurja venyminen tuli siis parhaaseen mahdolliseen paikkaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @Avalanche, who lead 5-0 after the first period, scored five goals in a one postseason period for the first time in franchise history. #NHLStats records.nhl.com/records/playof… #StanleyCup

Historiallisen tempun teki myös Nathan MacKinnon ykkössentterin saalistettua tehot 1+1=2. Kanadalainen on yltänyt pisteille jokaikisessä 13 pudotuspeliottelussa, ja nyt pistepörssin ykkösnimen saldo on 8+15=23.

Kanukkia parempaan pisteputkeen NHL:n pudotuspelien alusta lähtien on pystynyt vain kolme pelaajaa. He ovat Bryan Trottier 18 pelissä kaudella 1981 sekä Mark Messier (14 / 1988) ja Bobby Orr (14 / 1970).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nathan MacKinnon has found the score sheet in all 13 games contested by the @Avalanche this postseason.

Only Bryan Trottier (18 GP in 1981), Mark Messier (14 GP in 1988) and Bobby Orr (14 GP in 1970) have had a longer streak to start a postseason. #NHLStats #StanleyCup

Kuten vuosiluvut osoittavat, ei MacKinnonin rakentama pisteputki ole todellakaan mitään ”jokakeväistä” herkkua.