NHL:n varaustilaisuus ei ole ehtinyt vanhentua vielä edes päivää, ja Pohjois-Amerikassa ryhdytään jo laittamaan seuraavan vuoden kärkilupauksia järjestykseen. Suomalaisittain tämä on toki tervetullutta, sillä ennakkoon tilanne on kenties herkullisempi kuin koskaan.

The Athletic -toimittaja Corey Pronmanin alustavassa rankingissa piikkipaikalla komeilee Kärppien nuori sentteri Aatu Räty. Listan kokoamisessa ovat olleet mukana useat NHL-kykyjenetsijät.

Räty ja puolustaja Owen Power saivat kykyjenetsijöiltä tasapäin ääniä ykkössijalle, mutta Pronman nostaa suomalaisen toistaiseksi edelle.

Kärppähyökkääjän kovimpia valttikortteja ovat kokemus miesten sarjasta ja vahvat näytöt U18-maajoukkueesta. Pronman kehuu Rädyn taitoja vuolaasti.

– Rädyllä on huikeat kädet ja hyökkäyspään vaistot ja hän on keskivertoa parempi luistelija, Pronman kirjoittaa.

Aivan kirkkaimpien, NHL:ää dominoivien huipputalenttien joukkoon Räty ei kuitenkaan mahdu. Vertailukohdatkin ovat toki äärettömän kovia.

– Hänen taitotasonsa on korkealla, mutta se ei hyppää silmille samoin kuin Jack Hughesin tai Alexis Lafrènieren, Pronman pohtii.