Boston Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy vaikuttaisi olevan valmis jättämään varsinkin Bruins-faneja syksyn NHL-pudotuspeleissä kuohuttaneen tilanteen jo taakseen.

Joukkueen ykkösmaalivahti Tuukka Rask jätti ryhmän henkilökohtaisiin syihin vedoten kesken jatkopelien ja bostonilaiset jatkoivat urakkansa loppuun ilman suomalaista.

33-vuotias Rask paljasti myöhemmin yllättävän lähdön taustalla olleen hänen tyttärensä terveydentilaan liittyvä hätätapaus.

– Luulen, että kaikki mitä tapahtui kuplassa on jo käsitelty. Menemme eteenpäin ja keskitymme voittamaan tulevalla kaudella. Tämä koskee myös maalivahtejamme, Cassidy totesi NHL:n virallisella nettisivulla ja jatkoi:

– Tuukka voi varmasti puhua omasta puolestaan, mutta veikkaan hänen haluavan vain takaisin tolppien väliin pelaamaan hyvin ja antamaan meille mahdollisuuden voittaa. Luulen ettei kukaan joukkueessamme ole yhtä innoissaan paluusta. Olettaisin Tuukan sanovan jotakin tyyliin: ”Hei, olen edelleen maalivahti, olin jo viime vuonna ja nyt olen jälleen valmiina. Perheessä on kaikki hyvin, minulla on kaikki hyvin, eiköhän pelata kiekkoa.”

Rask pelasi viime kaudella erinomaisen runkosarjan torjuen joukkueelleen 41 ottelustaan 26 voittoa. Hän nappasi kiekot kiinni torjuntaprosentilla 92,9 ja konkarin taakse tehtiin vain keskimäärin 2,12 maalia ottelua kohden.

Raskilla on nykyistä NHL-sopimustaan jäljellä vielä tuleva kausi.