Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on saanut kyseenalaisen huomionosoituksen ESPN:n arvioidessa jokaisen NHL-seuran parhaat ja huonoimmat pelaajasopimukset.

ESPN rankkasi Avalanchen kanssa neljän vuoden ja 15,6 miljoonan dollarin sopimuksen kesällä 2019 solmineen hyökkääjän nykydiilin joukkueensa huonoimmaksi. 3,9 miljoonan taalan vuosipalkkaa nauttivan Donskoin avauskausi seurassa tuotti 65 runkosarjapelissä 33 (16+17) tehopistettä. ESPN:n arviota pehmentää tosin se, ettei suomalaisen sopimusta lytätä täysin ala-arvoiseksi järkeviä sopimuksia tehneen Avalanchen riveissä.

– Tämä ei ole huono sopimus, mutta Joe Sakicin hyvin rakennetusta nipusta on lähes mahdoton löytää huonoa sopimusta. Avalanche etsi ennen viime kautta epätoivoisesti vahvistusta maalinteko-osastolleen ykkösketjun taakse, ja seura kenties maksoi Donskoista hieman ylihintaan vapailla markkinoilla.

– Jälleen kerran, kyseessä ei ole kammosopimus, muttei myöskään loistelias diili 33 pistettä kolmosketjun laidalla iskeneelle pelaajalle. Vaikka Avalanchen ei ole tarvinnut viime aikoina murehtia palkkakattonsa suhteen, heidän on silti kiinnitettävä Cale Makar ja Gabriel Landeskog jatkosopimuksen alle viimeistään tulevana kesänä. Lisäksi seuran on todennäköisesti satsattava myös maalivahtiin, ESPN ennakoi.