Koronavirustartunnat ovat ajaneet Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen haastavaan tilanteeseen.

Ruotsi on menettänyt MM-ryhmästään jo neljä merkittävää pelaajaa koronviruksen takia. Näihin lukeutuvat William Eklund, Karl Henriksson, William Wallinder sekä Albin Grewe.

Tiistaina tuli se kriittisin uutinen, sillä Ruotsin päävalmentajalla Tomas Monténilla ja apuvalmentajalla Anders Lundbergin todettiin myös koronavirustartunnat.

Valmennuskaksikon osallistuminen joulukuun 26. päivä alkaviin MM-kisoihin on vielä epävarmaa.

Ruotsin Nuorten maajoukkueen pääsihteeri Johan Stark ei poissulje mahdollisuutta, että koko Ruotsin joukkue jättäytyisi ulos MM-kisoista.

– Jos näemme, että tämä tilanne jatkuu väärään suuntaan, niin sitten meidän täytyy harkita, että onko MM-kisoihin osallistuminen mahdollista, Stark sanoi Hockey Sverigen haastattelussa.

– Olemme olleet kirjaimellisesti joka tunti yhteydessä IIHF:ään. Meillä on lääketieteellistä osaamista joukkueessamme. Seuraamme tarkkaan protokollaa, mutta siitä ei ole ollut apua. Meidän täytyy löytää keino osallistua kisoihin, mutta myös samalla tarkkailla joukkueemme tilannetta, että onko ympäristö varmasti turvallinen pelaajillemme, kiekkopomo jatkoi.

LUE MYÖS: Lähde: Ruotsin MM-ryhmälle tipahti raju koronapommi!