Jääkiekon ensi alkukesän MM-kisojen kohtalo puhuttaa. Turnaus pitäisi pelata Latviassa ja Valko-Venäjällä, mutta nyt pelaaminen on kaikkea muuta kuin varmaa koronavirustilanteen ja jälkimmäisenä mainitun maan poliittisten levottomuuksien sekä ihmisoikeuskysymyksien takia.

Latvia on ilmoittanut jo aiemmin, ettei se ole halukas järjestämään MM-kiekkoa presidentti Aljaksandr Lukasenkan Valko-Venäjän kanssa. Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel on kyllästynyt Latvian niskurointiin.

Latvia on kuulemma mahdollista sulkea pois sekä kisaisännän paikalta että koko turnauksesta, mikäli se nakkelee niskojaan poliittisiin syihin vedoten. Koska MM-kiekko peruttiin jo viime keväänä koronaviruksen takia, on turnauksen järjestäminen nyt erityisen tärkeää.

– Emme salli sitä, että politiikka ottaa meidät panttivangiksi, koronavirustartunnan äskettäin saanut Fasel latasi sveitsiläisen Watsonin mukaan.

– Historia on opettanut meille, että urheilutapahtumien boikotointi ei ole koskaan onnistunut.

– Urheilu yhdistää ihmisiä. Jääkiekossa meillä on perinne olla kumartamatta politiikalle.

Tauti siirsi pampun Valko-Venäjän matkan, joka piti olla ohjelmassa äsken. Hän haluaa vakuuttaa itselleen olosuhteiden kunnossa olon paikan päällä.

– Lisäksi haluan keskustella tilanteesta vastuuhenkilöiden kanssa.

– Meillä oli upeat MM-kisat Minskissä vuonna 2014, jossa oli 640 000 katsojaa. Ne ovat olleet historian suurimpia kisoja katsojamääriltään.

Se on kuulemma varmaa, että MM-kisat pelataan vuonna 2021, vaikka tapahtuisi mitä.