Jouluviikon aloittava maanantai on Jokerien paluumuuttaja Sami Lepistölle iso päivä, kun maailmanmestari pääsee vihdoin pelaamaan kauden ensimmäisen ottelunsa. 36-vuotias olympiamitalisti teki Jokerien kanssa äskettäin loppukauden kattavan lapun.

– On totta, että viime pelistä on pitkä aika. Hyvällä latauksella ja hyvällä fiiliksellä reissuun! Kaikki vammat on lähtenyt pois, ja on saanut olla terveenä, Lepistö selvittää Jokerien nettisivuilla.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Pitkä odotus päättyy huomenna, kun @SamiLepisto pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

Jokerikasvatin kommentit voi tsekata täältä: jokerit.com/lepisto-kehiss…

#Jokerit #KHLfi

– Pelikunto on aina pelikunto. Sitä ei saa muualta kuin peleistä, mutta muuten kaikki tuntuu hyvältä: Kroppa, luistelu ja kiekonhallinta. Lähtökohdat ovat hyvät.

KHL:ssä 439 runkosarjan ottelua tehoin 53+154=207 (+23) ja 59 pudotuspeleissä pistein 8+24=32 (+16) pelanneelta Lepistöltä ei kannata ilmeisesti odottaa mitää ihan valtavia maanantaina.

– Valmennuksen kanssa on puhuttu, ettei lähde turhaan stressaamaan, että pitäisi heti ensimmäisessä pelissä olla ihan tikissä. Selviydytään ja saadaan keuhkot mukaan peliin. Ollaan tikissä pleijareissa ja loppukaudesta. Se on tavoitteena.

Mikä on peliin valmistautumisen ja vastaavien rutiinien laita?

– Näillä kilometreillä kaiken järjen mukaan pitäisi tulla rutiinilla. En ole koskaan ollut näin pitkään pelaamatta, se on uusi tilanne.

Ak Bars Kazanille viikonvaihteessa kahdesti peräkkäin luvuin 1-4 hävinnyt Jokerit kohtaa vielä ennen joulua HK Vitjazin ja Dynamo Moskovan pikkuisella vierasreissulla. Ottelut alkavat maanantaina ja tiistaina kello 18.30.