New York Rangersin Kaapo Kakko lähtee kovin odotuksin uransa toiseen NHL-kauteen.

Turkulaislähtöinen laitahyökkääjä ei pystynyt tulokaskaudellaan aivan vastaamaan kakkosvarauksen harteille kasattuihin odotuksiin, mutta alkavalla kaudella 19-vuotiaalle saattaa saada näyttöpaikan todellisessa huippuketjussa.

The Athleticin NHL-asiantuntija Rick Carpiniello spekuloi suomalaisen mahdollisella pelipaikalla:

Alexis Lafrenière ja Kaapo Kakko eivät ainoastaan tule olemaan rosterissa, vaan joko toinen tai molemmat nappaavat paikan kahdesta kärkiketjusta. Jos Pavel Buchnevich sivuuttaa Kakon harjoitusleirillä, hän saattaa napata (Carolina Hurricanesiin siirtyneen) Jesper Fastin paikan Artemi Panarinin ja Ryan Stromen rinnalta.

– Oli ketjun kolmas lenkki sitten Kakko tai Buchnevich, yksi asia on varma: on turha odottaa ketjun kemian olevan sama kuin Fastin kanssa, joka teki kaiken likaisen työn. Kakko ja Buchnevich ovat paljon hyökkäysvoittoisimpia pelaajia. Ketju ei tulisi olemaan puolustussuuntaan läheskään yhtä hyvä kuin viime kaudella.

– Kakko on kiekollisesti vahva sekä paljon Fastia taitavampi pelaaja, mutta täysin erilainen pelaaja eri puolilla kaukaloa. Buchnevich taas on laitapelissä sekä karvaajana Kakkoa parempi. Rangersillä on joka tapauksessa kaikki syyt odottaa Kakolta isoa kehitysaskelta tulokaskauteen verrattuna, toimittaja pyörittelee.

Toiseksi potentiaaliseksi ketjuksi Kakolle toimittaja ehdottaa Rangersin kolmosketjua, jossa turkulainen voisi pelata suojatummassa roolissa Filip Chytilin laidalla.