Ruotsin uskomaton perättäisten otteluiden voittoputki alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjassa päättyi viimein varhain torstain vastaisena yönä.

Länsinaapuri oli voittanut ennen Venäjälle kärsittyä 3-4-jatkoaikatappiota käsittämättömät 54 peräkkäistä alkusarjaotteluaan U20-kisoissa. Nyt katkennut putki ehti pitää Ruotsin voittokannassa peräti 14 vuoden ajan.

Kaukana putken jatkuminen ei ollut myöskään yhtä tämän vuotisten kisojen ennakkosuosikkia vastaan, sillä Venäjän Marat Khusnutdinov iski venäläisten voittomaalin vain 5,6 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Yhden ottelun B-lohkon muita joukkueita enemmän pelannut Venäjä siirtyi samalla lohkonsa kärkipaikalle (8 pistettä). Seuraavilla sijoilla olevat Ruotsi (7) ja Yhdysvallat (6) iskevät vastaan uudenvuodenyönä.

Myös Nuoret Leijonat on tulessa perjantain vastaisena yönä, kun se kohtaa kello 1 käynnistyvässä A-lohkon päätöspelissä Kanadan. Kahden täydet yhdeksän pistettä kolmesta pelistään keränneen joukkueen välisen ottelun panoksena on – ei enempää eikä vähempää kuin lohkovoitto.