Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask aiheutti kohua viime kesänä, kun suomalaisvahti poistui NHL-kuplasta kesken pudotuspelisarjan Carolina Hurricanesia vastaan. Silloin raportoitiin, että 33-vuotiaan perheelle oli sattunut vakava sairastapaus.

Kaikki eivät kyseistä väitettä uskoneet. Esimerkiksi entiset pelaajat Brandon Prust sekä Mike Millbury kritisoivat Raskin päätöstä ankarasti.

Nyt Rask vahvisti tarinan todeksi. Suomalainen puhui keskiviikkona medialle, milloin hän avasi päätöksensä taustoja. Vezina-finalistin tyttärelle jouduttiin soittamaan ambulanssi, mikä johti Raskin päätökseen palata kotiin.

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Sain soiton edellisenä iltana, että tyttäremme ei voinut hyvin. Hänelle oli pitänyt kutsua ambulanssi, Rask aloitti Sportsnetin mukaan.

– Siinä kohtaan päässä alkoi pyöriä. Keskustelin joukkueen presidentin Cam Neelyn kanssa asiasta. Infosin hänelle, että minun oli pakko päästä pois.

– Päätökseni lähteä oli samaan aikaan vaikea sekä helppo. Pudotuspelit jäivät kesken, mutta tiesin, että minun on tärkeämpi olla kotona, Rask päätti.