Koronaviruspandemian vaikutukset ovat tehneet merkittävästi hallaa Liiga-seura KooKoolle.

Liiga tiedotti aikaisemmin maanantaina, että useita otteluita joudutaan siirtämään eteenpäin.

KooKoo pakotettiin siirtämään kolme otteluaan myöhempään ajankohtaan. Tammikuun loput ottelut kouvolalaisseura joutuu pelaamaan ilman yleisöä.

KooKoo on joutunut heikon taloustilanteensa takia leikkaamaan pelaajien ja muun henkilöstön palkkoja jo kahdesti.

– Tilanne on kokonaisuudessaan erittäin haastava. Jo se, että joulukuun otteluiden tuotot olivat tasan nolla euroa, tuo toiminnalle isoja haasteita, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa valitteli seuran tiedotteessa.

– Se, että sama jatkuu koko tammikuun ajan, ajaa koko seuran toiminnan todella ahtaalle. Tässä tulee tunne, että me ollaan vuorikiipeilijöitä: koitetaan kiivetä kohti huippua, mutta koska se huippu tulee vastaan, niin sitä ei oikein kukaan tahdo tietää. Toivottavasti näkyvä huippu ei ole vain kangastus, vaan se olisi huippu ja että helmikuussa päästäisiin jälleen pelaamaan yleisön edessä.

Välimaa kuitenkin näkee valoa harmaiden pilvien takaa.

– Tilanne on haastava myös kausikorttilaisille ja yhteistyökumppaneille, mutta toivomme kärsivällisyyttä tässä tilanteessa. Edelleen uskon siihen, että pystymme täyden 60 ottelun runkosarjan pelaamaan ja toivottavasti Kouvolassa nähdään myös KooKoo-historian ensimmäiset playoffs-ottelut huolimatta otteluiden venymisestä huhtikuulle asti.

Tällä hetkellä KooKoossa taistellaan tosissaan siitä, että seuran toiminta voisi ylipäätään jatkua ensi kaudella.

– Meidät on ajettu todella ahtaalle ja kaikki keinot, joilla me voimme hankkia lisätuloja, ovat käytössä.

– Valitettavasti on myös edelleen jouduttu lomauttamaan henkilöstöä. Toivon hartaasti sitä, että helmikuussa saamme ottaa taas yleisöä, jotta meidän toiminta jatkuu myös ensi kaudella, Välimaa linjaa vakavasti.