Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask oli viime yön ainoa suomalainen yhdessä Detroit Red Wingsin hyökkääjä Valtteri Filppulan kanssa. Savonlinnalainen Stanley Cup -voittaja otti Philadelphia Flyersia vastaan 22/25 torjuntaa 4-3-jatkoaikavoitossa.

Bruinsin voiton pääarkkitehti oli David Pastrnak, joka iski hatullisen osuttuaan heti pelin alussa, päätöserän loppupuolella sekä sen loppusekunneilla. Yksi Suomen kaikkien aikojen vaihdeista kertoi tsekkipelurista huvittavan paljastuksen.

– Onneksi hän ei lauo niin paljoa harjoituksissa minua kohti, vaan Jaroslav Halakia, koska olen yleensä toisessa päässä, pelaaja kertoi ensiksi esimerkiksi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

– Hänellä on todella ilkeä laukaus, jolla hän osuu erittäin tarkasti maalia kohti. Suoraan syötöstä laukoessa kiekot tulevat myös aina maalille asti ja kovaa. Siellä on paljon hyviä asioita. Hän on yksi sarjan parhaista maalintekijöistä nyt ja toivottavasti myös jatkossa.

Bruins tarvitsi Pastrnakin knallia, kun se joutui kirimään parin maalin takaa tasoihin ja ohi. Muutoin joukkueelle ei ole tullut kummoisia katkeamisia, sillä kymmenessä pelissä se on yltänyt pisteille yhdeksästi.

– En haluaisi välttämättä, että tästä tarpeesta kiriä tasoihin lopussa tulee tapaa jatkossa. On silti tärkeää, että tässä vaiheessa kautta tiedetään, että meiltä löytyy tällainenkin puoli. Se kasvattaa meidän itseluottamustamme, mutta emme halua tästä pysyvää tapaa.

Rask on pysäytellyt pikkumustia kuudessa pelissä 88,8 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,57.