Harva tuskin on tullut ajatelleeksi sitä, että Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari Jani Hakanpää on NHL:ssä erään todella kovan – sanan varsinaisessa merkityksessä – tilaston kärkipäässä. Anaheim Ducks -pakki keikkuu blokattujen laukausten tilastossa peräti kolmantena ennen tiistaiyön matseja.

Pisteittä (+3) yhä vetävä pakki on heittäytynyt kiekon eteen peräti 30 kertaa, joka tarkoittaa 7,62 kertaa tuntia kohden. Maailmanmestaria, Suomen mestaria ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalistia enemmän ovat blokanneet vain Edmonton Oilersin ruotsalaispakki Adam Larsson (42) ja Vegas Golden Knightsin Alec Martinez (33).

Taalaliigassa tällä kaudella 13 pelissä esiintynyt luuta sai äskettäin kehuja kanadalaissivusto The Hockey Writersin tekijöiltä.

– Kaksi viikkoa sitten emme arvanneet Hakanpään olevan mukana keskustelussa pelaajista, jotka ovat suuria Ducksin pelaamiseen vaikuttavia tekijöitä, lähde muotoili ensiksi.

– Nyt olemme tilanteessa, jossa Hakanpää on ylittänyt kaikki odotukset ja hän on ottanut paikan Anaheimin neljän kärkipakin joukosta – joskin osaksi Josh Mansonin vamman takia.

NHL:ssä viime kaudella viidessä pelissä pistein 1+0=1 (+1) debytoinut Hakanpää on kuulemma tuonot vakautta Anaheimin toiseen pakkipariin. Pelaaja on jäänyt miinukselle tällä kaudella vain kolmessa pelissä.

– Ja hän on kuitenkin yksi eniten pelanneista Ducks-puolustajista. On selvää, että Hakanpää on kokoonpanossa tehdäkseen vain yhden työn – hänen pitää tuoda puolustukseen vakautta.

– Hakanpää on tuonut Ducksin siniviivalle vastuuta ja vakautta. Tätä ei monikaan olisi osannut odottaa pari viikkoa sitten, ylistysvirsi jatkui.

LUE MAANANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Tapparassakin innostuttiin Patrik Laineen hirmutykeistä – ”Hieman käy sääliksi”

Huh, mikä startti! Tarmo Reunasen AHL-uralle fantastinen alku – ”Erittäin vaikuttavaa”