Leijonille sensaatiomaisesti MM-kultaa keväällä 2019 Bratislavassa torjunut Kevin Lankinen on noussut tällä kaudella perinteikkään Chicago Blackhawksin ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä.

Suomalaisvahti itse on ollut yksi joukkueensa alkukauden ehdottomia hahmoja. 25-vuotias Lankinen on pelannut alkukaudella yhdeksän ottelua hurjalla torjuntaprosentilla 93,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,17. Mies sälyttää suurimman osan kunniasta silti joukkueen johtavien, kolme Stanley Cupia kaupunkiin tuoneiden konkaripelaajien ansioksi.

– Kaikki lähtee johtajista. He ovat pelanneet NHL:ssä kauan ja nähneet paljon, maalivahti ylistää joukkueen pitkäaikaisia supertähtiä, Patrick Kanea ja Duncan Keithiä, jotka ovat ottaneet kapteeni Jonathan Toewsin poissaollessa entistäkin enemmän roolia myös pukukopin puolella.

– Tapa, jolla he käsittelevät joukkuetta ja huolehtivat nuoremmista jätkistä, on huikeaa. He ottivat minutkin vastaan hienosti ja saivat oloni tuntumaan mukavalta. Heiltä oppii paljon siitä, miten toimia ammattimaisesti jäällä ja sen ulkopuolella. Et voi lukea sitä kirjoista, Lankinen kehaisee Blackhawksin kotisivuilla.

Suomalaisen mielestä tärkein osa-alue nuorennusleikkausta tehneen Blackhawksin menestyksen taustalla on joukkuepeli, joka on iskostettu jokaisen pelaajan takaraivoon.

– Jokainen on sitoutunut joukkueeseen. Alamme vasta päästä vauhtiin. Ei ole väliä, onko ottelu vähä- vai runsasmaalinen, kunhan löydät keinot voittaa. Joukkuepeli menee kaiken edelle, Lankinen muistuttaa.

Blackhawks majailee tällä hetkellä Keskisen divisioonan kolmospaikalla.