Edmonton Oilers on pelannut NHL:n kuluvan kauden runkosarjasta noin kolmanneksen, ja joukkueen tolkuton tehokaksikko Connor McDavidLeon Draisaitl viilettää sarjan pistepörssin kärjessä vähemmän yllättäen.

Ensiksi mainittu kanadalainen on takonut sesongin 18 pelissä tehot 9+23=32, saksalaiskollegan saldo puolestaan on niin ikään 18 pelissä komea 10+18=28. Oilersin kapteenin ja apukapteenin tehoilu on ollut kevättalvella luokkaa poikkeuksellisen kova.

Ensinnäkin McDavidin 23 syöttöä on 18 ensimmäisen ottelun otannalla viidenneksi eniten NHL:n lähihistoriassa, tarkalleen ottaen 25 viimeisen vuoden aikana. Eniten kyseisessä ottelumäärässä syöttöjä vuodesta 1995 lähtien on napsinut Peter Forsberg kaudella 2005-06. Ruotsalainen alusti tuolloin jopa 28 maalia.

StatsCentre

@StatsCentre
Picking up a couple of helpers in his @EdmontonOilers 3-2 win against the Jets on Wednesday night, Connor McDavid upped his assists total to 23 through just 18 games in 2020-21 so far. As a result, he sits tied behind only 4 such starts on this list that dates back 25 NHL seasons

Draisaitl puolestaan on kiskonut tärkeitä osumia, voittomaaleja hervottoman määrän. Kaudella 2014-15 NHL:ssä debytoinut pelaaja on 28 voittomaalillaan viidenneksi eniten niitä Oilersissa tehnyt peluri seitsemän ensimmäisen kauden otannalla.

Vastaavan tilaston kärjet ovat vähemmän yllättäen Wayne Gretzky ja Glenn Andersson, jotka sutivat kausina 1979-86 ja 1980-87 peräti 54 voittomaalia. Tilaston kärkipäässä ovat myös Jari Kurri (1980-87 / 45) ja Esa Tikkanen (1985-92 / 27), jonka saksalaistähti siis ohitti.

StatsCentre

@StatsCentre
Lighting the lamp twice including with a late 2nd period tally that helped secure a 3-2 defeat of the Jets on Wednesday night, Leon Draisaitl has moved into sole possession of 5th on this list of early career scoring successes in @EdmontonOilers franchise history

Oilers ei pelannut perjantaiyönä, mutta varhain lauantaina se on tulessa Calgary Flamesia vastaan derbyssä. Oilers on divisioonassaan kolmannella sijalla.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Ylämummo tärisee koko viikonlopun? Kaapo Kakolta komea onnistuminen harvinaisessa paikassa – ”Kylmäverinen”

Upeaa! Kaapo Kähkönen torjui hienon voiton – NHL:n kova tilasto suomalaisjuhlaa Kevin Lankisen johdolla

Voi mahdoton sentään: NHL:n suomalaistähden kilpailijalta huikea näyte – parempaan on pystynyt lähivuosina vain yksi pelaaja