Tuukka Rask saamassa miljoonadiilin? NHL-toimittaja arvioi suomalaistähden tulevan sopimuksen

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin Tuukka Rask pelaa parhaillaan viimeistä kauttaan kahdeksanvuotisesta, seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkan takaavasta sopimuksestaan.

Maaliskuussa 34 vuotta täyttävän Bruinsin pitkäaikaisen ykkösvahdin jatko seurassa on puhuttanut NHL-medioita jo viime syksyn kuplapudotuspeleistä alkaen, jolloin suomalainen jätti pudotuspelit kesken ja matkusti perheensä luokse.

The Athleticin NHL-toimittaja Fluto Shinzawa uskoo Raskin saavan kaikesta huolimatta Bruinsilta jatkosopimuksen, jonka pituus riippuu pitkälti maalivahdin omista intresseistä. Toimittajan arvion mukaan Rask voisi allekirjoittaa Bruinsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla, joka olisi edelleen varsin rahakas sopimus ikääntyvälle maalivahdille.

– Uskon Bruinsin pitäytyvän nykyisessä maalivahtikaksikossaan. Heillä ei ole taustalla maalivahtia, joka olisi valmis NHL:ään vielä ensi kaudella, Shinzawa näkee.

– Näkisin Jeremy Swaymanin olevan tulevaisuuden ykkösvahti, mutta olisi epärealistista odottaa hänen nousevan rooliin vielä kaudella 2021-22, varsinkaan näin rajoitetun ensimmäisen ammattilaiskauden jälkeen. Lyhennetyn AHL-kauden takia hän ei välttämättä saa koko kaudella kasaan viittätoista AHL-ottelua.

Shinzawa näkeekin Raskin jatkon Bruins-maalilla melko varmana.

– Tämän takia uskon Bruinsin jatkavan Raskin sopimusta, jolloin seuralla olisi käytössään ainakin yksi tasonsa jo NHL:ssä todistanut maalivahti. Jatkosopimuksen pituus riippunee pitkälti Raskista itsestään, toimittaja näkee.

Rask on torjunut alkukaudella kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,56. Kakkosmies Jaroslav Halak on urakoinut kuudessa ottelussa suomalaista selvästi paremmin tilastoin (92,8 ja 1,66).


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?