Ennen NHL-kauden alkua yksi mielenkiintoisimmista puheenaiheista oli suomalaisten NHL-maalivahtien väheneminen. Kuluva kausi on kuitenkin osoittanut, ettei tilanteesta tarvitse olla huolissaan.

NHL:ssä on nähty tällä kaudella jo peräti 11 suomalaista maalivahtia, joista suurimmaksi puheenaiheeksi on noussut Kevin Lankinen, joka on vallannut itselleen ykköstorjujan paikan Chicago Blackhawksista. Samalla myös Kaapo Kähkönen on saanut koko ajan enemmän ja enemmän vastuuta Minnesota Wildin maalilla.

Muita NHL:ssä tällä kaudella pelanneita suomalaisvahteja ovat: Pekka Rinne, Juuse Saros ja Kasimir Kaskisuo (Nashville Predotors), Joonas Korpisalo ja Veini Vehviläinen (Columbus Blue Jackets), Tuukka Rask (Boston Bruins), Mikko Koskinen (Edmonton Oilers), Ville Husso (St. Louis Blues) ja Antti Raanta (Arizona Coyotes).

Tällä kaudella pelanneiden suomalaisten NHL-maalivahtien määrä voi vielä myös kasvaa, sillä yllämainittujen pelaajien lisäksi myös AHL:n Emil Larmi, Ukko-Pekka Luukkonen ja Christopher Gibson kyttäävät NHL-peliaikaa.

Mikäli yksikin kyseisestä kolmikosta saa peliaikaa NHL:n puolella, tehdään sarjassa samalla uusi ennätys: NHL:ssä ei ole pelannut koskaan aikaisemmin 12:sta suomalaista maalivahtia yhden kauden aikana.