HIFK:n Liiga-joukkueessa on todettu koronavirustartunta. Näin ollen koko joukkue joutuu kahden viikon karanteeniin.

Koronatakaiskulla on valtavat seuraukset koko Liigan loppukaudelle. HIFK on sivussa peleistä siis 29.3. saakka. Karanteenin aikana helsinkiläisiltä jää pelaamatta seitsemän suunniteltua ottelua.

Karanteenin päättyessä Liigan runkosarjaa on jäljellä runsaat kaksi viikkoa. Tuolle ajalle HIFK:lle on merkattu seitsemän ottelua. HIFK:n pitäisi siis pystyä pelaamaan 24 päivässä 14 ottelua, jotta runkosarjaa ei jouduttaisi pidentämään.

Urakka kuulostaa varsin mahdottomalta. Liigalla on käytännössä mahdollisuus lyhentää runkosarjaa joidenkin tai kaikkien joukkueiden osalta. Viime kevään tapaan sarjataulukon lopullinen järjestys voitaisiin ratkaista pistekeskiarvolla.

Toinen vaihtoehto olisi pidentää runkosarjaa ja aloittaa pudotuspelit myöhemmällä ajankohdalla. Tämä vaatisi käytännössä pelaajasopimusten muokkaamista, kun heidän työvuottaan jouduttaisiin venyttämään, ja se olisi vaikea toteuttaa. Jos runkosarjaa pidennettäisiin, tarkoittaisi se todennäköisesti pudotuspelien typistämist. Voitaisiinko esimerkiksi ensimmäiset kierrokset ratkaista paras viidestä -järjestelmällä?

Myös KooKoolla ja SaiPalla voi olla edessään pitkät karanteenijaksot, jotka sotkevat otteluohjelmaa ja runkosarjan lopetusta entisestään.

LUE MYÖS: Olli Jokinen ei ollut ainut yllätys – IL: Jukureiden valmennukseen myös toinen yllätysnimi