Suomalaisten NHL-maalivahtien toinen aalto on aloittanut vyörymisensä tällä kaudella. Ilmiö näkyy myös jokavuotisissa palkintoäänestyksissä. Calder-trophyn, eli vuoden tulokkaan kauden puolivälin äänestyksessä listalle ilmestyi kaksi suomalaista.

MM-kultaa Suomelle torjunut Kevin Lankinen on napannut Chicago Blackhawksin ykkösvahdin viitan itselleen. Suomalaisvahti on torjunut 10 voittoa torjuntaprosentilla 91.6. Lankinen on nostanut joukkueen pudotuspelitaistoon.

Listalta löytyy myös toinenkin suomalaisvahti. Minnesotassa loistanut Kaapo Kähkönen on NHL.comin mielestä Lankisen kanssa samalla viivalla. 11 voittoa napannut 24-vuotias sai yhtä monta ääntä Lankisen kanssa.

17 toimittajaa antoivat ehdokkaille pisteitä peritaatteella 5-4-3-2-1 .Listan kärjessä on odotetusti Minnesota Wildissa loistanut Kirill Kaprizov.

23-vuotias on tehnyt avauskaudellaan järisyttävää tulosta lähes piste per peli -tahdilla. Kaprizovia seuraa menneen varaustilaisuuden kolmosvaraus Tim Stützle.

Kaprizovin äänestystulos oli 84 pistettä. Stützlea äänestettiin 34 pisteen verran ja suomalaiset tulevat kaksi pistettä perässä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.