Naisleijonien pitkäaikainen luottomaalivahti Noora Räty ei aio osallistua tämän vuoden MM-kisoihin.

31-vuotias seitsenkertainen arvokisamitalisti kertoo Instagram-tilillään päätöksen taustalla olevan henkilökohtaiset syyt. Maalivahti kertoo harjoitelleensa hyvin vähän viime kesänä ja jääneensä pois Olympiakomitean tukirahan piiristä. Tästä huolimatta Räty teki syksyllä sopimuksen Venäjän liigassa pelaavan Kunlun Red Starin kanssa.

– Koko kauden ajan oli maajoukkueen kanssa hyvät keskustelut meneillään mahdollisista MM-kisoista, Räty kirjoittaa.

– Tammikuun lopussa, jo ennen minun toista loukkaantumista, ilmoitin valmennukselle, että en ota kutsua vastaan pelata kevään MM-joukkueessa henkilökohtaisten syiden takia. Tästä ei julkisesti kerrottu mihinkään ja pidettiin kulissia yllä. Omalle lähipiirille oli selvää, että tämä ei ole niin sanotusti minun kausi, ja toukokuulle on ihan muita suunnitelmia kuin jääkiekon pelaaminen.

Taustalta löytyy myös pelillisiä syitä.

– En pystyisi antamaan parastani Naisleijonille ja olemaan pelaava maalivahti, joka on ollut roolini vuodesta 2007 lähtien. Asiaan ei liity mitään draamaa, vaan päätös on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä, Räty jatkaa.

– Maajoukkueessa pelaaminen on aina suuri kunnia, mutta loppujen lopuksi tämä päätös oli helppo. Kuten olen haastatteluissa maininnut, minulla on viime vuosina elämän prioriteetit vaihtuneet ja jääkiekon pelaaminen ei tällä hetkellä ole siellä listan kärjessä, vaikka se minun työ onkin ja edelleen siitä nautin. Jääkiekko on vain yksi tärkeä asia muiden joukossa, eikä se määritä minua ihmisenä, maalivahti summaa.

Naisleijonien pitkäaikainen supertähti on saavuttanut maajoukkueessa kahden olympiapronssin lisäksi MM-hopeaa sekä peräti neljä MM-pronssia.